Foto: Norwegian Seafood Council
Spicy uramaki med krabbefyll
Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet.
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander.
- Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.
- Skrell mango og skjær i strimler.
- Del noriarket i to.
- Dekk bambusmatten med plastfolie.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
- Fordel krabbeblandingen og mango langs den nederste kanten av arket.
- Rull sammen og dryss utsiden med sesamfrø.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter
- Server sushibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.