Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Spicy uramaki med krabbefyll

Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander.
  • Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.
  • Skrell mango og skjær i strimler.
  • Del noriarket i to.
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
  • Fordel krabbeblandingen og mango langs den nederste kanten av arket.
  • Rull sammen og dryss utsiden med sesamfrø.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter
  • Server sushibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.