Spicy uramaki med krabbefyll
Denne godbiten har alt: Krydret og saftig krabbefyll, myk ris, søt mango og knasende sprø sesamfrø. Dette blir fort en storfavoritt, så pass på å sikre deg noen biter selv før du setter denne frem på middagsbordet.
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Finhakk chili, ingefær, hvitløk og koriander.
Bland krabbekjøttet med chili, ingefær, hvitløk, koriander, limesaft og olivenolje.
Skrell mango og skjær i strimler.
Del noriarket i to.
Dekk bambusmatten med plastfolie.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
Fordel krabbeblandingen og mango langs den nederste kanten av arket.
Rull sammen og dryss utsiden med sesamfrø.
Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.