Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Krabbesuppe

En suppe kan lages på mange måter, og i denne oppskriften blir krabben og grønnsakene tilsatt ved servering. Grønnsakene vendt i urteolje gir ekstra god smak.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.
  • Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.
  • Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.
  • Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.

Urteolje

  • Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.
  • Vend grønnsakene inn i urteoljen.
  • Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.

Tips: Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.