Kveite på asiatisk vis
Kveite i en spennende asiatisk kombinasjon med chili, ingefær og sitrongress. En smaksrik suppe til vennebesøk eller en god helgemiddag for familien.
Fremgangsmåte
Skjær kveiten i terninger og stek raskt i olje i stekepanne.
Knus korianderfrø, sitrongress og limeblad i en morter. Riv frisk ingefær.
Fjern frø fra chili, og finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.
Skjær gulrot, småløk og sellerirot i biter.
Varm maisolje i en kasserolle og ha i korianderfrø, sitrongress, limeblad, ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk.
Fres alt i ca. 5 minutter uten at det blir brunt.
Tilsett fiskekraft og kokosmelk, og smak til med limejuice og curry madras.
Sil suppen, kok opp og tilsett gulrot, småløk og sellerirot.
Tilsett kveiteterningene når grønnsakene er møre, og kok i 3-4 minutter.
Server straks.
Tips: I denne oppskriften kan du også bruke annen hvitfisk, som for eksempel torsk eller sei.