Kveite på asiatisk vis
Kveite i en spennende asiatisk kombinasjon med chili, ingefær og sitrongress. En smaksrik suppe til vennebesøk eller en god helgemiddag for familien.
Fremgangsmåte
- Skjær kveiten i terninger og stek raskt i olje i stekepanne.
- Knus korianderfrø, sitrongress og limeblad i en morter. Riv frisk ingefær.
- Fjern frø fra chili, og finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.
- Skjær gulrot, småløk og sellerirot i biter.
- Varm maisolje i en kasserolle og ha i korianderfrø, sitrongress, limeblad, ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk.
- Fres alt i ca. 5 minutter uten at det blir brunt.
- Tilsett fiskekraft og kokosmelk, og smak til med limejuice og curry madras.
- Sil suppen, kok opp og tilsett gulrot, småløk og sellerirot.
- Tilsett kveiteterningene når grønnsakene er møre, og kok i 3-4 minutter.
- Server straks.
Tips: I denne oppskriften kan du også bruke annen hvitfisk, som for eksempel torsk eller sei.