Gå til hovedinnhold
Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø (H2W)
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto

Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk med tørkepapir.
  • Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned.
  • Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.
  • Bak kveiten midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Om du bruker termometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Byggrisotto

  • Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.
  • Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille like før servering.

Eplesmørsaus

  • Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør og eplejuicen godt kokt inn.
  • Hell på fløte og kok sausen til den tykner.
  • Ta kasserollen av ovnen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.
  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.
  • Rør inn epleterninger like før servering.

Gulrotpuré

  • Skjær gulrot i tynne skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og mos gulrøttene.
  • Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server kveiten med byggrisotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.