Foto: Astrid Hals
Burger med laks
En burger er noe barna liker og som er lett å lage. Du kan lage den akkurat som du vil med de grønnsakene og den dressingen du ønsker. I denne oppskriften er laks hovedingrediensen.
Fremgangsmåte
- Skjær laks i skiver, ca. 2 cm tykke, og tørk godt med tørkepapir.
- Dryss salt og pepper over lakseskivene.
- Varm olje og smør i en stekepanne og legg laksen i stekepannen straks smøret er brunt.
- Ha i laksen og la ligge i ro i 1 minutt, snu den forsiktig og la den steke 1 minutt på den andre siden.
Dressing
- Bland lettrømme, ketchup, finhakket løk og paprikapulver sammen.
- Rør inn finhakket gressløk.
Tilbehør
- Legg laks i burgerbrød sammen med tomat, agurk, salat og løk.
- Server lakseburger med dressing på toppen.
Tips: Prøv gjerne å ha ost, pesto, ruccolasalat eller en skje med sweet chilisaus i burgeren.