Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking time40-50 min
Difficulty levelLett

Grillet laks med tomatsalat og rømmedressing

Disk opp hjemme med denne smakfulle retten, komponert av kokk Aron Espeland! Perfekt som en lett middag med flere spennende smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker og salt sammen og dryss over laksen. Laksen skal deretter hvile i 15 minutter.
  • Varm en stekepanne og skyll laksen i kaldt vann. Tørk den deretter godt. Stek laksen i pannen på høy varme på hver side. La laksen hvile i fem minutter før du skjører den i skiver.Laksen skal gjerne ha en bløt kjerne og et stekt ytre.
  • Legg tomatene i stekepannen. Ta deretter skinnet av tomatene og del dem i fire. Finhakk gressløk og sjalottløk, bland sammen. Smak til med salt, pepper og sitron. Legg på bønnekarse før servering.
  • Skrell agurken og del i tre. Del den så på langs og skrap ut kjernen. Skvis sitronsaft, salt og olivenolje over og la den hvile i ti minutter.
  • Bland sammen rømme, sitron, jalapenos og finhakket gressløk. Smak til med salt etter ønske.