Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Hjemmelaget lakseburger

En lakseburger kan du fort lage inne for å servere ute. Oppskriften er en sommerfavoritt – garantert hos flere enn de yngste!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Finhakk laksefileten og gressløk, og bland sammen med salt og pepper.
  • Form flate lakseburgere og stek dem i ca. 2 minutter på hver side.

Potetskiver

  • Kok bakepotet til den er nesten ferdigkokt, ca. 10-20 minutter og avkjøl.
  • Skjær poteten i ca. 0,5 cm tykke skiver og pensle med olje.
  • Dryss med salt og pepper, og grill potetskivene lett på grillen før servering.

Servering

  • Vask salat, og skjær tomat og agurk i skiver.
  • Server lakseburger i burgerbrød med salat, grønnsaker og dressing, og med potetskiver ved siden av.

Tips: Du kan bruke småkakeformer til å trykke ut potetskivene i forskjellige figurer.