Laks med kantareller
Ovnsbakt laks i porsjonspakker. Lett å lage, lett å servere. Potetmos og stekte kantareller er spennende tilbehør i denne oppskriften.
Fremgangsmåte
Potetpuré
- Skrell potetene, skjær dem i terninger og kok dem møre.
- Hell av kokevannet, tilsett smør og melk, og mos potetene til en jevn puré.
- Smak til med salt og pepper.
Kantareller
- Rens kantarellene og stek i smør til de får en gyllenbrun farge.
- Dryss over salt og pepper.
Ovnsbakt laks
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg hvert stykke på et ark bakepapir.
- Dryss over salt og pepper, og legg på en sitronskive og en kvist rosmarin.
- Fordel hvitvin i pakkene, brett sammen papiret og knyt igjen på toppen med bomullshyssing.
- Legg pakkene på et stekebrett og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Server laksen med potetpuré og kantareller ved siden av.
Tips: Her kan du også bruke en annen sopp om du ikke får tak i kantareller.