Foto: Norwegian Seafood Council
Laks med kreolsk smak
Gi laksen en smak av det kreolske kjøkken med denne oppskriften. Kreolsk mat har mye smak og passer derfor utmerket til laks.
Fremgangsmåte
- Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.
- Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.
- La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.
- Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.
- Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.
- Server med salat og ris ved siden av.