Laks med kreolsk smak
Gi laksen en smak av det kreolske kjøkken med denne oppskriften. Kreolsk mat har mye smak og passer derfor utmerket til laks.
Fremgangsmåte
Dryss laksefileten med grovt salt og la den ligge i ca. 10 minutter.
Skyll av saltet, tørk fisken og skjær den i porsjonsstykker.
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær løk, hvitløk og paprika i små terninger, og stek i smør til løken er blank og myk.
Rør inn tomater, tørket timian, paprikapulver, salt, tabasco og fiskebuljong.
La sausen koke forsiktig i 10-15 minutter, og jevn den med maisenna.
Smak om det trengs mer tabasco, sausen skal ha mye smak.
Legg laksestykkene i sausen og la trekke under lokk til den er så vidt gjennomkokt, ca. 8 minutter.
Server med salat og ris ved siden av.