Gå til hovedinnhold
Foto: Charmaine Cheung
Over 60 min

Laks tataki i rekesuppe

Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Kok udonnudler etter anvisning på pakken.

 

Marinade

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.

  • Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.

  • Stek stykkene raskt i varm olje, ca. 1 minutt på hver side. De skal ikke gjennomstekes.

Suppe

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Finhakk løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri.

  • Surr rekeskallet i olivenolje.

  • Tilsett løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri, og surr til alt er mykt og delvis brunet.

  • Sett ned varmen og tilsett fiskekraft, miso pasta og limesaft. Kok opp, sett ned varmen og la suppen koke forsiktig i 35 minutter.

  • Sil kraften, pisk kremfløte og smør godt inn, og smak til med lime, salt og ev. pepper.

  • Tilsett rekene og varm opp suppen.

Ha nudlene over i lune tallerkener, øs over suppen og legg laksen i til slutt.

Tips: Om du ikke får tak i udonnudler kan du bruke vanlige nudler.