Gå til hovedinnhold
Foto: Charmaine Cheung
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels

Laks tataki i rekesuppe

Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Kok udonnudler etter anvisning på pakken.

Marinade

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.
  • Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.
  • Stek stykkene raskt i varm olje, ca. 1 minutt på hver side. De skal ikke gjennomstekes.

Suppe

  • Rens rekene og ta vare på skallet.
  • Finhakk løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri.
  • Surr rekeskallet i olivenolje.
  • Tilsett løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri, og surr til alt er mykt og delvis brunet.
  • Sett ned varmen og tilsett fiskekraft, miso pasta og limesaft. Kok opp, sett ned varmen og la suppen koke forsiktig i 35 minutter.
  • Sil kraften, pisk kremfløte og smør godt inn, og smak til med lime, salt og ev. pepper.
  • Tilsett rekene og varm opp suppen.
  • Ha nudlene over i lune tallerkener, øs over suppen og legg laksen i til slutt.

Tips: Om du ikke får tak i udonnudler kan du bruke vanlige nudler.