Foto: Charmaine Cheung
Laks tataki i rekesuppe
Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Kok udonnudler etter anvisning på pakken.
Marinade
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.
- Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.
- Stek stykkene raskt i varm olje, ca. 1 minutt på hver side. De skal ikke gjennomstekes.
Suppe
- Rens rekene og ta vare på skallet.
- Finhakk løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri.
- Surr rekeskallet i olivenolje.
- Tilsett løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri, og surr til alt er mykt og delvis brunet.
- Sett ned varmen og tilsett fiskekraft, miso pasta og limesaft. Kok opp, sett ned varmen og la suppen koke forsiktig i 35 minutter.
- Sil kraften, pisk kremfløte og smør godt inn, og smak til med lime, salt og ev. pepper.
- Tilsett rekene og varm opp suppen.
- Ha nudlene over i lune tallerkener, øs over suppen og legg laksen i til slutt.
Tips: Om du ikke får tak i udonnudler kan du bruke vanlige nudler.