Lettgrillet laks med tomatponzu og marinert agurk
Om du har lyst å imponere dine middagsgjester er lettgrillet laks med tomatponzu og marinert agurk midt i blinken! La deg inspirere av oppskriften til kokk Aleksander Vartdal.
Fremgangsmåte
- Tørk godt av lakseloinen og brenn den hardt på den ene siden med en skibrenner.
- Kutt laksen i ca 0,5cm tynne skiver, krydre med Maldon.
Grillet tomatponzu
- Brenn av tomatene med en skibrenner til skallet blir helt svart.
- Bland tomatene med olivenolje, sukker og salt og mos sammen med en gaffel.
- Dekk tomatene med plast og sett i ovnen på 60C i 20min.
- Press væsken fra tomatene gjennom en finmasket sil, smak til ponzuen med soya og sitronsaft.
Marinert agurk
- Del agurken i tre og kutt tynne skiver på langs.
- Bland sammen sitron, chilisaus og olivenolje, mariner agurkskivene i vinaigretten med en klype Maldonsalt.
Servering
- Legg agurk og laks lagvis etter hverandre, 5 skiver av hver per porsjon.
- Hell over noen spiseskjeer med ponzu og dander med karse.