Gå til hovedinnhold
Foto: Esten Borgos
30-40 min

Middelhavets fiskegryte

Prøv denne fiskegryten med smak av Middelhavet. Den er lett å lage og passer perfekt til både hverdagsmat og helgekos.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laks i 3 cm terninger og riv skall av appelsin.

  • Skjær løk i tynne båter, finhakk hvitløk og surr på svak varme til løken er blank.

  • Tilsett tomatpuré og la det surre litt. 

  • Tilsett appelsinskall, hermetiske tomater og fiskebuljong. La det koke i ca. 15 minutter uten lokk.

  • Smak til med chilipasta, sitronsaft og salt.

  • Legg lakseterningene i sausen og la dem trekke til de nesten er kokt.

  • Skjær oliven i ringer og ha i gryten sammen med reker ved servering. 

Server gryten med brød ved siden av og gjerne litt friske urter på toppen.