Gå til hovedinnhold
Foto: Edelman
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Ovnsbakt marinert laks med avokadosalat

Denne oppskriften er full av smak, og mild avokado runder det hele av. Laksen er ovnsbakt bare noen minutter, slik at den fortsatt er saftig i kjernen.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Riv ingefær, og finhakk chili og gressløk.
  • Bland ingefær, chili, gressløk og salt, og fordel over laksefileten.
  • Pakk laksefileten inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i 15 minutter.
  • Ta laksen ut av plasten, legg den i en smurt ildfast form og dekk med aluminiumsfolie.
  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 7 minutter, ta den ut og la den hvile under folien i 2 minutter.
  • Ta av aluminiumsfolien og dryss over valmuefrø.

Salat

  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.
  • Skjær avokadokjøttet i båter, drypp over saften av sitron, og dryss litt salt og grovkvernet pepper.
  • Bland sammen avokado, salat og friske urter.
  • Drypp litt olivenolje, og dryss litt salt og pepper over salaten.
  • Server ovnsbakt laks med avokadosalat ved siden av.