Panert laks med potetstuing
Panert laks får en sprø skorpe og er saftig inni. Servert med potetstuing og kokt brokkoli er denne oppskriften er enkel og god hverdagsmiddag.
Fremgangsmåte
- Skjær laksefileten i passe stykker, tørk godt med tørkepapir og dryss med salt og pepper.
- Pisk egg godt sammen i en bolle og ha griljermel på et fat.
- Vend laksestykkene i egg, så i griljermel.
- Stek stykkene gylne og gjennomstekt i olje, ca. 2 minutter på hver side.
Potetstuing
- Skrell potet og skjær i terninger.
- Kok potetterningene møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og la dem dampe fra seg.
- Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la det surre i 1-2 minutter.
- Spe med melk til en glatt saus, og smak til med salt og pepper.
- Vend inn potetterningene og finhakket dill inn i sausen.
Server laksen med potetstuingen og kokt brokkoli.