Foto: Bent Raanes Sørensen
Små lakseburgere med tzatziki
Maten blir ekstra spesiell når alt er lagd fra bunnen av. I denne oppskriften lager du små lakseburgere med burgerbrød og tzatziki. De kan også varmes på grillen.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Skjær laksen i biter og kjør i foodprosessor. Tilsett karri, salt, potetmel, og finhakket chili og persille.
- Rør inn egg og spe forsiktig med melk. Stek en liten prøvekake for å se om du trenger mer krydder.
- Form små kaker med en skje og stek dem gyllenbrune i litt olje i en stekepanne i ca. 2 minutter på hver side.
Burgerbrød
- Bland sammen alt det tørre til burgerbrødene. Varm opp vannet til 37 °C og tilsett olje. Løs opp gjæren i vannet, og tilsett alt det tørre, litt om gangen, til en smidig deig.
- Sett deigen til heving i ca. 30 minutter.
- Trill ut små boller, klem dem flate og ha på et stekebrett med bakepapir. Etterhev brødene i 10 minutter.
- Pensle med melk og vann, dryss på sesamfrø og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Tzatziki
- Skrell agurk og riv grovt på rivjern. Ha den revne agurken i en sil med litt salt over og la vannet renne av i ca. 1 time.
- Riv hvitløk og bland sammen med agurk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.
- Server lakseburgerne i burgerbrød med tzatziki, salatblad og tomatskiver.
Tips: Ta med ferdigstekte lakseburgere når du skal grille. De trenger bare å varmes på grillen i 2-3 minutter på hver side.