Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk/Øystein Haara
Cooking time50-60 min
Difficulty levelLett

Tropisk Twist - Dobbel Glede av Laks

Opplev kontrasten mellom friskheten i tropisk salat og en deilig lake-duo! Med mango, papaya, gulrøtter og karrimajones blir salaten en fest av smaker. Laksen kommer toveis - som saftige skiver med en hint av lime, og som tartar med syltet rødløk. Retten toppes med sprø selleri og koriander og serveres med stekt rugbrød ved siden av.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Smørstekt rugbrød

  • Stek de tynne skivene i smeltet smør til de er gyldenbrune. Legg til side.

Karrimajones

  • Pisk eggeplommen luftig med vann, lime, salt og currypaste. Ha i noen dråper olje og pisk godt.
  • Hell olje i en tynn stråle over eggeplommen mens man rører hele tiden. Smak og tilsett mer salt og limesaft ved behov.

Tropisk salat

  • Kutt mango og papaya i små terminer, og rasp gulrøtter. Skjær vårløk i tynne skiver, og finhakk koriander. Bland alt sammen med karrimajonesen.

Laks på to måter

  • Finhakk rødløk og skjær selleri i tynne strimler. Kok opp vann, eplecidereddik og sukker, og hell over rødløk og selleri. La trekke 20-30 min.
  • Skjær noenlunde like skiver av laksen, ca 1 cm tykke. Bruk den tykkeste delen av laksen. Strø på en blanding av salt, sukker og raspet limeskall på skivene. La stå i ca. 10 min. Skyll av, tørk og stek skivene hurtig i en varm panne.
  • Skjær resten av laksen i små terninger til tartar. Bland med syltet rødløk, og smak til med limesaft, salt og pepper.

Servering

  • Legg noen skjeer salat utover en tallerken, og legg tartar oppå. Legg til slutt skiver med stekt laks på toppen og pynt med koriander og syltet selleri. Server med stekt rugbrød ved siden av.