Ørret med risoni
Risoni er pasta som ser ut som ris. Den tar lett til seg deilige smaker fra andre ingredienser i gryteretter, som i denne oppskriften på ørret i risoni med sjalottløk og gulrot.
Fremgangsmåte
Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
Skjær ørret i terninger.
Finhakk sjalottløk og skjær gulrot i små terninger.
Surr sjalottløk, gulrot og risoni i smør til løken er myk.
Tilsett hvitvinseddik og kok inn til det bare er et par dråper igjen.
Tilsett kyllingbuljong litt om gangen, og kok inn mellom hver gang.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Tilsett matfløte og kok til passe konsistens.
Tilsett ørretterningene like før servering og la bitene trekke i 1 minutt.
Server ørret i risoni med litt friske urter drysset over.