Foto: Godfisk.no
Ørret med smørsaus
Ørret er en smakfull fisk som godt kan serveres rå. I denne oppskriften serverer du den i tynne skiver med en tykk smørsaus, pyntet med karse og lakserogn.
Fremgangsmåte
- Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
- Del ørretfileten i to på langs, og skjær hver del i tynne skiver på 2 mm.
Smørsaus
- Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin og hvitvinseddik. Reduser væsken til det er 2 ss igjen.
- Sett varmen helt ned og pisk inn smøret, litt om gangen, til en tykk og jevn saus. Det er viktig at sausen ikke koker.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Server ørretskivene med smørsaus, og pynt gjerne med karse og litt lakserogn.