Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time20 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering3/5

Ørret med smørsaus

Ørret er en smakfull fisk som godt kan serveres rå. I denne oppskriften serverer du den i tynne skiver med en tykk smørsaus, pyntet med karse og lakserogn. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå.
  • Del ørretfileten i to på langs, og skjær hver del i tynne skiver på 2 mm.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin og hvitvinseddik. Reduser væsken til det er 2 ss igjen.
  • Sett varmen helt ned og pisk inn smøret, litt om gangen, til en tykk og jevn saus. Det er viktig at sausen ikke koker.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Server ørretskivene med smørsaus, og pynt gjerne med karse og litt lakserogn.