Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time40-50 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Spaghetti med reker og fennikel

Spaghetti med reker er en kjempegod middagsrett. Med fennikel får man en deilig smak på sjømaten.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Rens rekene og legg skallet til side.
  • Fres rekeskallet i olivenolje, hell på vann så det akkurat dekker rekeskallet, og kok i 20-30 minutter uten lokk.
  • Sil av rekekraften og kok inn til ca. 2 dl væske.
  • Skjær fennikel og paprika i tynne skiver, og finhakk hvitløk.
  • Fres fennikel, paprika og hvitløk i olivenolje, tilsett rekekraften og rør inn tomatpuré.
  • La sausen småkoke i ca. 5 minutter, og smak til med timian, salt og pepper.
  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  • Tilsett reker og spaghetti rett før servering.
  • Server spaghettien med revet parmesan og baguette.