Frikassé med rødspette
Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste barn. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i porsjonsstykker.
Kok opp vann tilsatt salt og ha fiskestykkene i.
La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 4-6 minutter.
Skjær gulrot, sellerirot og stangselleri i passende biter.
Del sukkererter i to, brokkoli i fine buketter og vårløk i tykke skiver.
Hakk det grønne på vårløken og legg til side.
Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.
Ta vare på kokevannet.
Frikassésaus
Varm opp flytende margarin, rør inn mel og la det surre i et par minutter.
Spe med kokevann fra grønnsakene til en tykk saus.
Spe med matfløte og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Ha i mer matfløte eller kokevann dersom sausen blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.
Ha grønnsakene og sausen i et dypt fat og legg fisken over. Server med kokte poteter.