Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Rødspette med honning

Prøv rødspette til middag, denne retten har en spennende saus med honning som hovedingrediens. Rødspette med honning passer til hele familien.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær rødspettefilet i to på langs og dryss med salt og pepper.

  • Finhakk purre, dryss over fiskestykkene og rull dem sammen.

  • Sett rullene i en smurt ildfast form.

  • Bland sammen saften av appelsin, honning og soyasaus, og hell over fisken.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Del gulrot og brokkoli i biter, og kok dem i lettsaltet vann i 3-4 minutter. 

Server rødspette med gulrot, brokkoli og ris.