Nigiri sushi med sardiner
Nigiri sushi er kanskje mest kjent som en risball med en skive laks på toppen, men den kan varieres. I denne oppskriften er risen toppet med sardiner og gressløk.
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Ta ca 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.
Stryk litt wasabi på risen og legg en sardin over. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at sardinen og risen fester seg til hverandre.
Dryss over finhakket gressløk.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.