Foto: Kristin&Vibeke
Panert seifilet med grønn potetsalat
Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri!
Fremgangsmåte
- Skjær sei i serveringsstykker, drypp over sitronsaft, og dryss med salt og pepper.
- Pisk sammen egg og matfløte i en bolle, og rør inn finhakket persille.
- Bland sammen revet parmesanost og griljermel i en annen bolle.
- Vend først seistykkene i hvetemel, deretter i blandingen av egg og matfløte, og til slutt i blandingen av parmesanost og griljermel.
- Stek seien gyllenbrun i olje ved høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Potetsalat
- Kok potet, avkjøl og skjær i skiver, og skjær cherrytomat i båter.
- Rist pinjekjerner på tørr stekepanne og riv ruccolasalat grovt.
- Kjør pinjekjerner, ruccolasalat, hvitløk, hvitvinseddik og olivenolje til en grov saus i en foodprosessor eller med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- Bland potetskiver og kapers forsiktig inn i sausen.
- Server panert sei med potetsalat. Dryss gjerne litt revet parmesan over.