Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Salat med krydret varm sild

Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Del sildefilet i biter.
  • Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.
  • Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
  • Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.
  • Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.
  • Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
  • Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
  • Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.