Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Salat med krydret varm sild
Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.
Fremgangsmåte
- Del sildefilet i biter.
- Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.
- Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
- Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.
- Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.
- Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
- Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
- Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.