Salat med krydret varm sild
Sild har gjennom tidene blitt smaksatt med mange spennende urter og krydder. Denne oppskriften kombinerer de beste smakene i samme salat: Sild, chili, karri og ingefær.
Fremgangsmåte
Del sildefilet i biter.
Rens chili og skjær i tynne ringer, og finhakk hvitløk.
Bland olje, paprikapulver, karri, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne og sett til side.
Ha sildeblandingen i stekepannen og la den steke i ca. 3-4 minutter ved middels varme.
Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt.
Riv opp salat og mynteblad, og ha den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.
Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.