Gå til hovedinnhold
Foto: Oliver Brachat
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert
Vurdering5/5

Skrei med risotto

I denne oppskriften ligger skreien på en seng av risotto. Hvis du bruker den svarte venererisen, vanlig i den italienske regionen Piemonte, får du en spennende tallerken.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær skrei i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Dryss over salt og legg på timiankvister.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter.

Risotto

  • Surr finhakket sjalottløk og hvitløk myk i smør. Tilsett ris og bland godt.
  • Tilsett portvin og kok den inn. Gjør det samme med rødvin.
  • Tilsett kyllingbuljong så den dekker risen.
  • Kok risen til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett mer kyllingbuljong under kokingen dersom risen blir tørr.
  • Vend inn blader av timian og bladpersille, og revet parmesan.
  • Smak til med salt og pepper.

Mandelskum

  • Surr finhakket sjalottløk myk i smør.
  • Rist mandelflak på tørr stekepanne og ha dem sammen med sjalottløken.
  • Tilsett hvitvin og portvin, kok opp og kok inn til det halve.
  • Tilsett melk og kyllingbuljong, og kok igjen inn til det halve.
  • Tilsett kremfløte, kok opp og sil sausen.
  • Smak til med mandelolje og salt.
  • Vend inn et par spiseskjeer pisket kremfløte like før servering. 

Servering

  • Server skreien på en seng av risotto og med mandelskum rundt. 

Tips: Dersom du ikke har venere risottoris, kan du bruke vanlig risottoris. Da bør du også erstatte portvin og rødvin med hvitvin.