Foto: Norwegian Seafood Council
Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter
Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
- Dryss over litt salt.
Dressing
- Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.
Vinaigrette
- Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
Saltbakte poteter
- Kok opp vann med salt og kok potetene møre.
- La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.
Grønnsaker
- Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger.
- Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.
Servering
- Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.
Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.