Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter
Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.
Fremgangsmåte
Skjær fisken i serveringsstykker.
Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side.
Dryss over litt salt.
Dressing
Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.
Vinaigrette
Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten.
Saltbakte poteter
Kok opp vann med salt og kok potetene møre.
La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.
Grønnsaker
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger.
Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.
Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.
Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.