Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Tørrfisk med saltbakte mandelpoteter

Denne oppskriften har mange komponenter som passer perfekt sammen. Stekt tørrfisk med urtedressing, poteter og grønnsaker er en smakfull kombinasjon.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker. 

  • Stek stykkene i en blanding av smør og olje, 2-3 minutter på hver side. 

  • Dryss over litt salt.

Dressing

  • Finhakk paprika og urter, og pisk sammen med olivenolje og rosépepper.

Vinaigrette

  • Finhakk basilikum og pisk sammen med de andre ingrediensene til vinaigretten. 

Saltbakte poteter

  • Kok opp vann med salt og kok potetene møre. 

  • La dem dampet godt fra seg, del i to og vend inn vinaigretten.

Grønnsaker

  • Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, små terninger. 

  • Surr dem møre i olje, og dryss over salt og finhakket persille.

Server tørrfisken med dressingen over, og potet og grønnsaker ved siden av.

Tips: Gulbete kan byttes med kålrot.