Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Isidor
30-40 min

Fish and chips

Fish and chips er en klassisk engelsk rett og denne oppskriften viser hvordan du lager det selv. Sprø, frityrstekt torsk, chips og en frisk tartar-saus er en skikkelig digg kombinasjon! For å gjøre det helt som britene, serverer du retten med ertepuré til.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.
  • Dryss med salt og pepper.

Frityr

  • Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann.
  • Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
  • Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C.
  • Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.
  • Stek stykkene i oljen, to og to om gangen.
  • La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø.
  • Legg dem over på tørkepapir.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
  • Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Ertepuré

  • Kok ertene og tøm av vannet. 
  • Ha smøret i ertene og kjør til en puré med en hurtigmikser.
  • Varm opp i en kasserolle og smak til med salt og pepper.

Servering

  • Server den frityrstekte torsken med varm ertepuré, pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.