Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Stekt torsk med syltet rødløk

Stekt torsk med godt tilbehør er utmerket å servere når du venter gjester. I denne oppskriften er torsken stekt sammen med bacon som gir den en ekstra god smak.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i båter og surr i smør til den er myk.
  • Tilsett sukker og eddik, og la surre i 1-2 minutter.
  • Bland inn ruccolasalat rett før servering.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot, persillerot og squash i terninger og kok mørt i lettsaltet vann.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Sil kokevannet av grønnsakene og bland med tomatterningene.

Potetmos

  • Kok potet møre i usaltet vann, hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre på overflaten.
  • Skrell potetene og mos dem med smør. Ha i matfløte litt og litt, slik at du kan tilpasse mengden til mosen blir luftig.
  • Smak til med salt og pepper.

Stekt torsk

  • Skjær torsk i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær bacon i terninger og stek noen minutter i tørr stekepanne.
  • Tilsett smør og stek torsken sammen med bacon, i ca. 3 minutter på hver side.
  • Server den stekte torsken med bacon, syltet rødløk, grønnsaker og potetmos.