Foto: Synøve Dreyer
Stekt torsk med syltet rødløk
Stekt torsk med godt tilbehør er utmerket å servere når du venter gjester. I denne oppskriften er torsken stekt sammen med bacon som gir den en ekstra god smak.
Fremgangsmåte
Syltet rødløk
- Skjær rødløk i båter og surr i smør til den er myk.
- Tilsett sukker og eddik, og la surre i 1-2 minutter.
- Bland inn ruccolasalat rett før servering.
Grønnsaker
- Skjær gulrot, persillerot og squash i terninger og kok mørt i lettsaltet vann.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Sil kokevannet av grønnsakene og bland med tomatterningene.
Potetmos
- Kok potet møre i usaltet vann, hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre på overflaten.
- Skrell potetene og mos dem med smør. Ha i matfløte litt og litt, slik at du kan tilpasse mengden til mosen blir luftig.
- Smak til med salt og pepper.
Stekt torsk
- Skjær torsk i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Skjær bacon i terninger og stek noen minutter i tørr stekepanne.
- Tilsett smør og stek torsken sammen med bacon, i ca. 3 minutter på hver side.
- Server den stekte torsken med bacon, syltet rødløk, grønnsaker og potetmos.