Gå til hovedinnhold
Fiskesuppe med torsk og reker
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Fiskesuppe med torsk og reker

Lag en deilig fiskesuppe med torsk og reker - kremet, enkel og full av smak. Perfekt til en rask og sunn hverdagsmiddag til venner og familie. I denne oppskriften bruker vi torsk og reker, og du kan tilpasse den med dine favoritter fra havet. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torsken i terninger.
  • Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
  • Rens og finhakk løk.
  • Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  • Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  • Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
  • La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  • Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  • Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  • Varm opp suppen og tilsett reker.
  • Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips: Du kan bytte ut torsk med sei eller annen hvitfisk i denne oppskriften. Ønsker du en enda mer kremete suppe kan du bruke kremfløte istedet for matfløte.

Har du lyst til å teste flere av våre fiskesupper? Da kan vi anbefale denne klassiske fiskesuppen med torsk eller hyse, en helt enkel fiskesuppe eller en deilig kremet rekesuppe