Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ramen med torsk og reker
Ramen med torsk og reker er en fryd for smaksløkene. Suppe med sjømat, nudler og grønnsaker - kan det bli bedre?
Fremgangsmåte
- Stek torsk i rapsolje på middels varme, i ca. 3 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.
- Kok nudler etter anvisning på pakken.
- Skjær gulrot i tynne strimler, chioggiabeter i tynne skiver, riv grønnkålblader i mindre biter, og finhakk vårløk.
- Kok gulrotstrimler og chioggiabeter i 2 minutter.
- Tilsett grønnkål og la det koke i 1 minutt til. Hell av vannet og sett grønnsakene til side.
Suppe
- Bland ut hon dashi i vann og kok opp.
- Tilsett soyasaus og mirin, og rør godt.
- Ha nudler, kokte grønnsaker, torsk og reker i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk og biter av noritang.
Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.