Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Stekt torsk med bønnesalat

Stekt torsk er godt og enkelt, og da er det tilbehøret som gjør retten. Ovnsbakt rosenkål i en lun bønnesalat gjør denne oppskriften næringsrik og smakfull.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torskefileten i serveringsstykker, dryss med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk fisken med litt tørkepapir.
  • Stek fisken i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den videre til den flaker lett, ca. 3 minutter.

Bønnesalat

  • Del hver rosenkål i fire, vend dem i litt olivenolje og fordel utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek dem under grill i stekeovnen til de begynner å få farge, ca. 5 minutter.
  • Skjær rødløk i tynne båter og vårløk i skiver.
  • Skyll bønnene godt og bland med de andre grønnsakene.
  • Skru av stekeovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme.
  • Vend inn olivenolje, sitronsaft og bladpersille rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server stekt torsk med bønnesalat.