Foto: Synøve Dreyer
Torsk med risotto
Kombinasjonen risotto og stekt torsk er en festrett, den gjør du ferdig mens gjestene setter seg ved bordet.
Fremgangsmåte
Risotto
- Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm.
- Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme. Det skal ikke steke, bare bli litt mykt.
- Hell på så mye kraft at det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.
- Når du har spedd med ca. to tredeler av kraften kan du smake på risen, den skal være al dente, ha en fast kjerne. Det tar ca. 18 mimutter å koke en god risottoris.
- Stek kantareller lett brune i litt olivenolje og vend inn i risottoen.
- Ha parmesanost, smør, mais og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper rett før servering.
- Risottoen vil bli tykkere jo lenger den står, det er derfor viktig og servere umiddelbart.
Stekt torsk
- Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.
- La stykkene ligge i 10 minutter, skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene med tørkepapir.
- Stek torskestykkene i en blanding av olivenolje og smør, ca. 3 minutter på hver side.
- Server stekt torsk med risotto.