Torsk med risotto
Kombinasjonen risotto og stekt torsk er en festrett, den gjør du ferdig mens gjestene setter seg ved bordet.
Fremgangsmåte
Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.
La stykkene ligge i 10 minutter, skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene med tørkepapir.
Stek torskestykkene i en blanding av olivenolje og smør, ca. 3 minutter på hver side.
Risotto
Kok opp hvitvin, vann og buljongterning. Hold kraften varm.
Finhakk løk og hvitløk, og surr i litt olivenolje sammen med ris på middels varme. Det skal ikke steke, bare bli litt mykt.
Hell på så mye kraft at det nesten dekker risen. La kraften koke inn under stadig omrøring før du heller i mer kraft.
Når du har spedd med ca. to tredeler av kraften kan du smake på risen, den skal være al dente, ha en fast kjerne. Det tar ca. 18 mimutter å koke en god risottoris.
Stek kantareller lett brune i litt olivenolje og vend inn i risottoen.
Ha parmesanost, smør, mais og olivenolje i risottoen, og smak til med salt og pepper rett før servering.
Risottoen vil bli tykkere jo lenger den står, det er derfor viktig og servere umiddelbart.
Server stekt torsk med risotto.