Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMedium

Stekt uer med frikassé av kantareller

Uer er en utrolig god fisk, og smaker desto bedre med en kantarellfrikassé med persille. Server kokte poteter som tilbehør.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv. 

  • Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.

  • Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.

  • Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Frikassé

  • Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk. 

  • Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.

  • Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

  • Rør inn hakket persille rett før servering.

Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.