Uer i form
Uer er en spennende fisk som smaker utrolig godt. Bakt uer i form med masse gode grønnsaker er en festmiddag alle setter pris på.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Ta skinnet av uerfiletene, dryss over salt og la ligge i ca. 10 minutter.
Skyll av saltet og tørk filetene lett med tørkepapir.
Skjær potet og rødløk i båter, gulrot og sellerirot i staver, persillerot i tykke skiver, rødbete i terninger og sjalottløk i to.
Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, hell over vann og dryss over buljongpulver, salt og pepper.
Bak grønnsakene midt i stekeovnen til de er nesten møre, ca. 10 minutter.
Legg uerfiletene over grønnsakene og bak videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
Server med friske urter drysset over.