Gå til hovedinnhold

Røkt laks og ørret til julehyggen

Vi har samlet noen av våre aller beste oppskrifter med røkt laks og ørret som du kan servere neste gang du får gjester, eller hvis du bare vil ha litt ekstra kos. Perfekt som enkeltstående forretter eller som en del av tapasbordet. 

Røkt laks og ørret er en favoritt for mange. Både under høytider som jul og påske, men også som en del av lunsjbordet, vennemiddagen eller bare deilige småretter i godt lag. 

Røkt laks med små røstipoteter og urtekrem

Dette er en sikker vinner og en fantastisk god smårett med masse smak. Røstipotetene smørstekes og gir en himmelsk smak sammen med den røkte laksen eller ørreten. Se hele oppskriften og fremgangsmåten her. 

Spinatvaffel med røkt laks og pepperrotrømme 

Hvis du ikke har smakt disse nydelige spinatvaflene med røkelaks og pepperrotrømme, så er det en varm anbefaling å servere neste gang du får gjester. Disse er perfekte til lunsj i julen eller som en forrett. Klikk her for oppskrift. 

Blinis med røkt laks eller ørret

Blinis er perfekt til forrett, tapas eller snacks. Du har kanskje prøvd dem allerede med forskjellige toppinger? Den lille, salte pannekaken passer ypperlig sammen med røkt laks og pepperrotkrem. Du finner hele ingredienslisten og fremgangsmåten her. Husk at du kan kjøpe ferdige blinis hvis du har dårlig tid. Det fungerer utmerket. 

Vintersalat

Ingenting er som en frisk og lett vintersalat med masse smak. Røkt ørret eller laks sammen med granateple og fennikel er en nydelig kombinasjon med sprø hjertesalat. Denne passer seg godt både alene eller som en del av tapasbordet. Klikk her for å se hele oppskriften. 

Tortillabiter med røkt laks  

Dette er en populær rett og serveres ofte i festlige lag. Trolig fordi det er laget på null komma niks, og fordi det er utrolig godt! Tortillabiter med røkt laks eller ørret er perfekte til tapas eller som en lett matbit. Her kan du variere med ulike urter eller grønnsaker for å finne din favoritt. Prøv deg frem og se hva du liker best. Klikk her for å se oppskrift på vår favoritt. 

Røkt laks og avokado carpaccio

Carpaccio er en rett som består av tynnskåret rå fisk eller kjøtt. Her får du en variant med røkt laks, som passer perfekt som forrett eller som en del av et tapasbord eller koldtbord. Et nydelig alternativ til julens mange måltider! Se hele oppskriften her.