Gå til hovedinnhold

Godfiskfamilien: Årets diggeste konkurranse

Når Vestlandets beste Godfiskfamilie skal kåres kan din familie delta. Finalen finner sted under Bergen Matfestival lørdag 2. september. Gjør deg klar for spennende retter og masse sjømatinspirasjon!

I forbindelse med Bergen Matfestival som går av stabelen 1.-2. september skal regionens Godfiskfamilie kåres. Konkurransen er et samarbeid mellom Godfisk.no og Bergen Matfestival.

Er din familie årets vinner?

Under årets diggeste konkurranse vil tre familier fra Vestlandet bryne seg på en hovedrett på sjømat med råvarer i sesong. Hver familie kan stille med tre deltakere. Som finalist-familie får man tilgang til en dyktig mentorkokk som vil hjelpe til med forberedelsene, og som skal bistå under finalen.   
 
Selve finalen byr på et spennende show midt i Bergen sentrum hvor familiene skal lage sin sjømatrett. Konkurransen stiller ingen spesielle krav til forkunskaper om matlaging. Vi ønsker å vise at fisk og skalldyr er noe alle kan lage! Påmeldingsfrist er 20. juli 2023. 
 
Les mer her om deltakelse og påmelding.
 
I tillegg til å smykke seg med den gjeve tittelen regionens Godfiskfamilie ligger det en solid premie i potten til vinnerfamilien. Nemlig en dag for hele familien på en valgfri sjømatrestaurant til en verdi av 10.000 kroner.

Bli inspirert til å prøve nye sjømatretter

Ønsker din familie å prøve dere i konkurransen, eller er dere ute etter et noen gode sjømatretter å teste ut hjemme er det mye inspirasjon å hente på Godfisk.no. Her finner du et hav av spennende oppskrifter som familien kan kose seg med både rundt grillen og på kjøkkenet.  
 
Hva er vel bedre enn å samle familien til et smakfullt grillmåltid i sommerværet?  
 
Å grille fisk og skalldyr er både raskt, enkelt og supergodt! Mens grillet sei  for mange er smaken av sommer kan laks på grillen fort bli en familiefavoritt.  
 
Se oppskriften og flere andre smakfulle retter med sjømat på grillen.

Alle kan bli en sjømatfamilie hjemme

Fisk og skalldyr kan fort bli en favoritt når familien skal samles til matlaging hjemme. De fleste barn liker sjømat når vi gjør det på den rette måten. Les mer om hvordan denne familien fikk barna til å spise mer fisk.
 
Å samle familien for å lage middag er verdifullt både for store og små. Vi vet at barn setter stor pris på å spise mat de har vært med å lage selv. I tillegg føles det trygt og godt når de vet hvordan maten er tilbedt. La de små kokkene slippe til i sitt eget tempo og ha litt tålmodighet. Selv de minste barna kan mestre enkel kutting, vasking av frukt og grønt, røring, visping, måling og sikting. De offisielle kostholdsrådene anbefaler at både barn og voksne bør spise fisk 2-3 ganger i uken. Her er noen enkle tips for å få det til:

  • Ikke minn barnet på hva de liker eller ikke liker.
  • Det viktigste er ikke hvor mye man spiser, men at man spiser det.
  • Presenter barna for fisk ofte og med jevne mellomrom. Både til middag og som pålegg.
  • Husk at barnas smak forandres stadig. Det de ikke liker en dag, kan de synes er godt senere.
  • Involver barna i matlagingen.
  • Det finnes mange typer fisk. Prøv deg frem. Det finnes en favorittfisk for alle.
  • Har du anledning, kan barna være med på både å fiske og tilberede fisken etterpå.