Gå til hovedinnhold

Inviter til grillfest med sjømat

Solskinn eller regnværsdag, hva er vel bedre enn å invitere til grillfest på sommeren? Enten du går for grilling i parken, på hytta, stranden eller hjemme på terrassen har vi oppskrifter og forslag til retter som vil falle i smak for både store og små!

Sommersesong er grillsesong! Det få ting som får opp stemningen på samme måte som lukten av godsaker på grillen. På grillen er det mulig å kombinere all verdens deilige råvarer og arter i sesong. Kombiner smaker etter lyst og dagshumør slik at alle er sikret sine favoritter!

Sjømat på grillen – det fisker’u!

Å grille fisk og skalldyr er både raskt, enkelt og supergodt! Laks på grillen er en sikker vinner. Her er fem måter du kan grille laks på for å få det perfekte resultatet. En saftig lakseburger med avokadokrem er noe av det enkleste du kan grille. Når du serverer grillet laks i pitabrød, gir du hele familien en ny favoritt, ikke minst de yngste. Pitabrødet fyller du med valgfritt tilbehør. Til laks kan vi anbefale en frisk mangosalat.

Sommeren er også makrellsesong, og da er det lett å få tak i sprellfersk makrell. Få inspirasjon fra det japanske kjøkkenet, og server grillet makrell med teriyaki-saus. Rett og slett nydelig! Grillet sjøkreps er en annen rett som vil imponere. I denne oppskriften serverer du sjøkrepsen med urtesmør med estragon og hvitløk. Brød og stekt sitron er det perfekte tilbehøret. Et skikkelig festmåltid!

Grillpakke - «havets skattkiste» med fisk

Det enklest du kan legge på grillen er grillpakker fylt med det du måtte ønske av fisk og skalldyr. Om du gjør litt forarbeid på kjøkkenet kan du få en smaksopplevelse av en annen verden. Grillpakker er en enkel måte å tilpasse hver rett til gjestenes preferanser. Du kan også gjøre det til en sosial greie hvor du kutter opp alt av fisk og grønnsaker på forhånd, og lar hver gjest sette sammen sin egen skattkistefør de går på grillen. For litt inspirasjon, har vi funnet fram noen favorittoppskrifter:

Grillspyd med dine sjømatfavoritter

Lag et spennende grillspyd med laks, kamskjell og spekeskinke. I denne oppskriften finner du også en smakfull vinaigrette du kan lage selv og servere ved siden av. Grillet breiflabb med tandoorismak kan fort bli en ny favoritt. Breiflabb er fast i fisken og dermed superenkel å grille. Mariner breiflabben i en tandoorimarinade, og server med tzatziki og grillede grønnsaker.

Hva med en italiensk vri på laksespyd? Gremolata, en spesialitet fra Italia der du blander bladpersille, hvitløk og sitron, er frisk, lettvint og deilig! Vil du ha en marinade med litt mer fart i til laksen, anbefaler vi ingefær- og chilimarinade

Prøv noe nytt på grillen – tørrfisk!

Tørrfisk er perfekt for grillen. Denne tradisjonsrike råvaren kan varieres i det uendelige og både på tilbehør- og marinadesiden er det kun fantasien som setter grenser. Med grillet sommerkålsalat som tilbehør, får du den gode sommerfølelsen. 

Grillet tørrfisk med tomater, oliven og sprøtt surdeigsbrød er en annen fest-rett som kombinerer nydelige smaker. Grillet tørrfisk med sitron og timian vil både imponere og få grillgjestene til å forsyne seg flere ganger. Server med tomatsalat, spaghetti av squash, nypoteter med ramsløk, og en nydelig brunet smørsaus. 

Visste du at...

Visste du at klippfisk er utmerket på grillen?

Grillet klippfisk med friskt og spennende tilbehør garanterer en hyggelig kveld rundt sommerbordet. I tillegg til den gode smaken er det både raskt og enkelt å grille klippfisk.