Gå til hovedinnhold

Folkets favorittoppskrifter

Visste du at bacalao, laks i ovn, fiskegrateng, fiskesuppe og skrei er på topp når nordmenn søker etter sjømat? Vi har samlet de rettene det søkes mest etter, og viser hvordan du enkelt lykkes med sjømat på bordet!

 

Hva er dine middagsfavoritter? Når det kommer til sjømat er det enkelte oppskrifter som aldri blir feil. Slik som varmende fiskegrateng en kald ettermiddag. Eller laks i ovnene som kan kombineres med dine favoritt grønnsaker basert på sesong og hva du har i skapet. Her har vi samlet ulike varianter av de mest populære sjømatoppskriftene. Gå for din favoritt og bli inspirert til å prøve noen nye smaker.

Det blir ikke bedre enn bacalao

At portugiserne er glade i sin bacalhau er ingen hemmelighet, og også i Norge har vi lært oss å sette pris på denne smaksrike retten basert på klippfisk. Bacalao er ikke bare noe du bør spise fordi det er sunt og godt, det er også en sosial rett og enkelt lage! Hvilke er din favoritt?

Ovnsbakt laks i en fei

Det er lett å tilberede laks, uansett om du vil steke, trekke eller ovnsbake den! Målet er å få saftig og god laks. Her viser vi deg hvordan du med enkle steg ovnsbaker laks.

Klassisk fiskegrateng og med en vri

Hjemmelaget fiskegrateng er en tradisjonsrik rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.

  • Barnas fiskegrateng med makaroni kan fort bli en suksess! Tilbehøret kan holdes klassisk med råkost, eller du kan velge en mer moderne vri med en avokadosalat med mango. Friskt og godt!
  • Fiskegrateng kan lages med fisk du har tilgjengelig slik som både laks og sei. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, så kan du fryse resten og spise det en dag du har dårlig tid.
  • Mac and fish er en enkel og varmende fiskegrateng med litt nye ingredienser som fort kan bli en familiefavoritt!

Fiskesuppe til alle anledninger

Fiskesuppe passer perfekt å servere til dugnad i nabolaget, en travel tirsdag, en langsom søndag, eller i termos på tur med venner eller familie. Her er våre favoritter.

  • Få ting slår en klassisk fiskesuppe. Du kan velge din favorittfisk, enten det er hyse, torsk eller steinbit - alt passer i denne suppen.
  • Fiskesuppe med torsk og reker er lett å lage til mange og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker vinner!
  • Bouillabaisse er en fiskegryte som opprinnelig stammer fra området Provence i Frankrike. I motsetning til de kremete fiskesuppene, har denne en tomatisert base og herlige smaker som sitrus og fenikkel. Hvis du er glad i blåskjell egner de seg godt i denne gryten!
Skrei – festmat om vinteren

Skreisesongen går fra januar til april. Søket etter oppskrifter på skrei får seg en skikkelig boost i denne perioden, og med god grunn. Når skreien endelig melder sin ankomst er det god grunn til å inviter nære og kjære til et skikkelig festmåltid.