Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Fiskesupper til alle anledninger

Havet byr på de aller beste råvarene for smakfulle supper som passer til alle anledninger. Det er digg, lettvint og næringsrik mat. Det er også godt å ha noe på repertoaret som alltid passer.

Suppe til forrett

Suppe er enkelt å tilberede, og kan varieres i det uendelige. Kremet suppe med krabbe er en lekker forrett med deilige smaker av krabbe og urter. Om du ønsker en kraftigere forrett, som drøyer hovedretten kan vi anbefale suppe med kamskjell. Hvis du skal ha gjester over på middag er det kjempelurt å servere en sjømatsuppe, siden den kan lages tidligere på dagen og bare varmes opp når gjestene har satt seg til bords. 

Suppe til alle anledninger

Supper passer perfekt å servere til dugnad i nabolaget, en travel tirsdag,  en langsom søndag, eller i termos på tur med venner eller familie, 

Suppe som hovedrett

Variasjonene og smakene er så mange at det er lett å imponere, også med suppe som hovedrett.

Hvis du har mange gjester er det supert med en oppskrift som mange kan like. Denne klassiske fiskesuppen er en sikker vinner, og den er både enkel og rask å tilberede. Du kan også servere en deilig fiskesuppe med torsk og reker.

Hot torskesuppe er en smakseksplosjon, med både chili og currypaste. Helt perfekt til vennemiddagen! 

Ønsker du å samle mange av havets skatter i én gryte kan vi anbefale denne suppen med smak av paprika, tomat, purre, chili og basilikum.

Eller om du vil prøve noe nytt kan du lage en god kremet fiskesuppe med  klippfisk. Dette er en oppskrift med få ingredienser, og kjøper du ferdig utvannet klippfisk og krutonger i butikken, så er den rask å lage også.

 

Suppe er perfekt turmat

Turmat kommer i mange varianter, og i denne oppskriften lager du potetsuppe med reker. Suppen kan du lage hjemme og ta med i en mattermos. Tilsett rekene ved servering sånn at de holder seg spenstige.

De fleste supper smaker minst like godt dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Da har du også suppe til søndagsturen. Ingenting slår en termos med varm og deilig grønn currysuppe med torsk og reker. Du kan også ta suppen med på flaske og varme den i en kjele over bålet. Tilsett rekene ved servering også i denne suppen.

Er du i humør til å lage suppe på tur så kan vi anbefale å prøve denne oppskriften på ekspress fiskesuppe.  Alt kan klargjøres på forhånd, og du kan bruke både sei, torsk og hyse som alle tre egner seg godt  i suppen.

La barna være med

La de små kokkene kutte og hakke ingrediensene til fiskesuppen. Selvlaget mat smaker alltid best, og fiskesupper er også proppet fulle av nyttige vitaminer, mineraler og proteiner.