Gå til hovedinnhold

7 enkle fiskemiddager for studenter

Blir det for få «skikkelige middager» i en stresset studiehverdag? Her finner du enkle oppskrifter med fisk og sjømat som er perfekte å lage både alene på hybelen eller sammen med venner i kollektivet.

Å lage sunne, kjappe og digge middager som også passer studentlommeboken er en skikkelig kunst. Med litt god planlegging, færre handleturer og minimalt med matsvinn kan du spare penger uten at det går ut over kosten.

Laks, torsk og sei er noen av råvarene fra havet som proppfulle av gode næringsstoffer og proteiner og som øker metthetsfølelsen og konsentrasjonen. Med andre ord - dette er perfekt mat for studenter etter lange dager på lesesalen.

Studentenes favorittoppskrifter

Gode tips til å spise mer fisk og sjømat

Forandringer starter i det små. Her er tre gode tips til hvordan du kan spise mer fisk og sjømat i løpet av en uke! 

  • Spontanhandling gir ofte mindre smarte valg. Bruk gjerne en halvtime hver søndag på å planlegge en ukemeny. Se gjerne på våre forslag til ukens tre sjømatmiddager.
  • Husk at fiskekaker, fiskepinner, fiskeboller og fiskegrateng også er supre fiskemiddager. I tillegg er pålegg som makrell i tomat, kaviar og røkt laks en smart og enkel måte å få i seg mer fisk på!
  • Fisk og skalldyr har uendelige med muligheter når det kommer til tilbehør og smaker. Lag retter og smaker som du liker og prøv å bruke fisk eller sjømat du liker. Kanskje du "finner på" en ny favoritt? Lykke til!