Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Kongekrabbe à la Singapore

Dette er en asiatiskinspirert rett hvor stekt kongekrabbe blir mikset i en herlig blanding av pepper, soyasaus, ingefær, chili og hvitløk, toppet med en frisk dryss av koriander.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær kongekrabbebeinene på langs, og stek i varm stekepanne med olje i 3-5 minutter.

Glasering

  • Finhakk ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk, og surr forsiktig i olje til det er mørt. Sett grønnsakene til side. 

  • Karamelliser sukker i en kasserolle, og kok ut med soyasaus og kecab manis.

  • Tilsett saften av lime og grovmalt pepper, og vend grønnsakene inn i glaseringen.

  • Hell glaseringen over kongekrabbebeinene. 

Server med lime ved siden av og frisk koriander drysset over.