Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium

Krabbedumplings

Dumplings er en asiatisk favoritt som kan dampes, kokes, eller stekes! Denne varianten er fylt med krabbe og kokt i smakfull soppbuljong! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med soppbuljongen. Del champingnon i to og stek hardt på snittsiden. Legg over i en kjele med vann og kok opp. La trekke i ca 1,5 time. Sil av buljongen og reduser til halvparten.
  • Del kålen i båter slik at stilken fortsatt er med og holder kålbladene på plass. Gni litt olje på snittflatene på kålen, og dryss over salt og pepper.
  • Grill kålen ca. 2-3 minutter på hver side. Når kålen er mør kan den pensles med god olivenolje.

Krabbedumplings: 

  • Bland deigen til en jevn farse. Tilsett ingefær og vårløk, og smak til med soyasaus og eddik.
  • Ha litt vann på fingrene og stryk kanten rundt hele gyoza-arket. Dette er for at de enkelt skal kunne limes sammen.
  • Legg 2-3 ts med krabbefyll i midten av gyoza-arket og lukk dumplingsene kant til kant.
  • Damp dumplingsene i soppbuljongen under lokk i ca. 3 min.