Gå til hovedinnhold
Foto: godfisk.no
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering3/5

Ingefærgravet laks

Det beste med å grave laksen selv er at det smaker mye bedre enn å kjøpe den ferdig. Man kan grave laks med ulike smaker og denne oppskriften er med ingefær. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland sammen salt, sukker og malt ingefær.
  • Riv fersk ingefær, finhakk mynte og ha i krydderblandingen.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.