Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Laksefilet med grønnsaker og ingefæryoghurt

En frisk ingefæryoghurt og en søtlig teriyakasaus gjør denne laksemiddagen til en helt spesiell middagsopplevelse. Og fort går det også, bare prøv selv. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175°C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Pensle laksen med teriyakisaus og bak den i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Pensle gjerne laksen igjen når den er ferdig i stekeovnen.

  • Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

  • Skjær brokkoli i små buketter, gulrot i skiver, og sukkererter og minimais i biter.

  • Stek grønnsakene i rapsolje i ca. 2 minutter, tilsett eggnudlene, og smak til med salt og pepper.

Ingefæryoghurt

  • Riv ingefær og bland med matyoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med grønnsaksblandingen og ingefæryoghurt.