Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels

Kryddergravet laks med mango og avokado

Denne retten er enkel å lage og krever lite planlegging. Den tilberedes kvelden før selskapet slik at man kan bruke tiden på gjestene.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Grav laksen i en pose med sukker og salt over natten.
  • Ta laksen ut av posen og tørk av fileten med et tørkepapir.
  • Bland spisskummen, paprikapulver, fennikel og chilipulver og gni laksen godt inn i blandingen.
  • Stek laks raskt, ca. 30 sekunder på hver side. Laksen skal ikke være gjennomstekt.
  • Skjær avocado i biter på ca. 2x2 cm.
  • Skjær kryddergravet laks i skiver og server gravlaksen toppet med avocado og dippsaus.

Dippsaus

  • Skjær mango i små biter og bland med limesaft og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.